For de utøvere som ønsker å ha svømming som sin idrett har vi de siste årene bygget opp et konkurranse svømmings tilbud for svømmere i alderen 10-19 år. Innplassering og forflytning/opprykk mellom grupper besluttes av sportslig utvalg, basert på innstilling fra hovedtrener.

Konkurransegruppen

Hensikt

Konkurransegruppen skal utvikle unge utøvere som ønsker å trene og konkurrere i svømming. Utviklingen vil være både i forhold til å videreutvikle vannfølelsen og å lære svømmeteknikk, men også å trene på generelt grunnlag. Utøverne får innføring i bruk av padlers, korte svømmeføtter, brett og pull buoy. Det anbefales bruk av silikon badehetter.

Sportslig målsetning

Det er en målsetning at flest mulig utøvere i Konkurransegruppen deltar på svømmestevner og at de prøver å svømme LÅMØ-øvelsene:

  • Yngste årsklasse (11 år): 50 butterfly, 100 rygg, 100 bryst, 200 medley og 400 fri.
  • Eldste årsklasser (12 – 16 år): 100 butterfly, 200 rygg, 200 bryst, 200 medley og 400 fri.

Låmø/Utfordrer

Hensikt

LÅMØ og Utfordrer gruppene skal videreutvikle unge og talentfulle utøvere som ønsker å konkurrere i svømming. Videreutviklingen vil være både i forhold til teknikk og treningsmengde.

Sportslig målsetning

Det er en målsetning at flest mulig utøvere i LÅMØ kvalifiserer seg til LÅMØ og ÅM, og utfordrer til NM og UM.

Elite

Hensikt

Elitegruppen skal videreutvikle talentfulle utøvere som ønsker å nå deres fulle utviklingspotensial. Videreutviklingen vil bl.a. være i forhold til teknikk, styrke og treningsmengde.

Sportslig målsetning

Det er en målsetning at flest mulig utøvere i Elitegruppen kvalifiserer seg til ÅM, UM og NM.